PROF. DR. ORHAN BAŞ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞINI DEVRALDI

Ordu Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Orhan Baş fakültemiz dekanlık görevini Prof. Dr. Ali Akdoğan’dan devraldı.

Orhan Baş Kimdir?

Aslen Ordu Perşembeli olan Orhan Baş 1973 yılında Samsun Terme’de doğdu. İlk ve ortaokulu Terme’de, liseyi Ordu Ünye’de tamamladı. İstanbul Üniversitesinden 1998 yılında mezun olduktan sonra doktora eğitimini 2004 yılında Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalında tamamladı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim dalında Yrd. Doç. Dr. olarak 2005-2008 yılları arasında, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesinde 2008-2012 yılları arasında çalıştı. 2010 yılında Doçent ünvanını aldı. 2012 yılından itibaren Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışmaya başladı. 2015 yılında Profesör kadrosuna atandı. 2021 yılında Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalına Profesör olarak atandı.

Uluslararası dergilerde SCI indeks kapsamında 77 adet makalesi yayınlanmış olup H indeksi 33, atıf sayısı ise 2840 dır. Ulusal dergilerde 29 adet makalesi, 65 adet yurtiçi, 31 adet yurt dışı poster bildirisi ve 7 adet kitap bölüm yazarlığı bulunmaktadır.

Alanında 8 adet yüksek lisans ve 1 adet doktora tez danışmanlığı yürütmüştür. Çok sayıda ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlara katılmıştır. Üç adet poster, iki adet yayın, yedi adet Tübitak Bilimsel Teşvik ödülü almıştır.

İyi derece İngilizce bilen Prof. Dr. Orhan Baş, evli ve iki çocuk babasıdır.

Eklenme Tarihi : 14-08-2023 10:47:08