PROF. DR. ALİ AKDOĞAN ORDU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GÖREVİNE BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Rektör atamalarına ilişkin 2019/240 sayılı karar 27 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri gereğince Ordu Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ali Akdoğan atandı. Hocamız, gerçekleştirilen devir teslim töreninin ardından görevine başladı.

Prof. Dr. Ali Akdoğan Hocamız, uzun yıllar ilahiyat akademiyasında görev yapmış olup, alanında bilinen çalışmalara imza atmıştır. Kendisi;

25 Haziran 1964 tarihinde Altınordu Kökenli mahallesinde dünyaya geldi, ilk, orta ve lise öğrenimini Ordu’da tamamladı.

1987 yılında Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olan Akdoğan, 5 yıl İmam-Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmenliği yaptıktan sonra Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesine “Din Sosyolojisi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi” olarak atandı.

1994 yılında Ondokuzmayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “İmam-Hatip Liselerinde Okutulan Hadis Dersi Programının Değerlendirilmesi” adlı çalışmasıyla yüksek lisansını, 1999 yılında aynı üniversitede “Geleneksel Toplumdan Modern Topluma Geçişte Dini Hayat (Rize İl Merkezi Örneği)” adlı çalışmasıyla doktora tezini tamamladı. 2005 tarihinde girdiği sınavda başarılı olarak İlahiyat (Din, Bilgi ve Kültür Sosyolojisi) Bilim alanında doçentlik unvanı aldı. 2010 yılında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Anabilim Dalı’nda profesörlük unvanı alan Akdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne göre 27.07.2019 tarihinde Ordu Üniversitesi Rektörlüğü görevine getirildi.

Prof. Dr. Ali Akdoğan hocamızın çeşitli akademik dergilerde ve ulusal/uluslararası sempozyumlarda, sunulmuş ve yayımlanmış çok sayıda makale ve tebliğlerinin yanı sıra kitaplarından ve kitap bölümlerinden bazıları şunlardır:

1.Akdoğan A. , "Batı'ya Akan Nehir: Aliya'nın Entelektüel Yolculuğu", Ensar Nesriyat, İSTANBUL, 2018

2.Akdoğan A. , "Sosyolojik Seçki: Bazı Mevzulara İçeriden Değiniler", Ensar Nesriyat, İSTANBUL, 2018

3.Akdoğan A. , Turan S. , Sungur E. , Battal E. , Vural M.E. , Ed., "İslam Coğrafyasında Terör, Göç ve Mültecilik", RTEÜ Yayınları, ANKARA, 2017

4.Akdoğan A. , "Medeniyet Algımız", Araştırma Yayıncılık, ANKARA, 2017

5.Akdoğan A. , "Sosyal Bir Olgu Olarak Terör", Terör, Göç ve Mültecilik, Akdoğan Ali vd., Ed., RTEÜ Yayınları, Ankara, ss.13-55, 2017

6.Akdoğan A. , "İslam Sosyolojisi Yazıları", Araştırma Yayınları, ANKARA, 2016

7.Akdoğan A. , "Gündelik Hayata Sosyolojik Bakış", Araştırma Yayınları, ANKARA, 2016

8.Akdoğan A., "Kur'an ve Sünnet'ten Örneklerle -Sosyal Ahlak -Sosyal İlişkiler ve Ahlaki Değerler", Pınar Yayınları, İSTANBUL, 2011

9.Akdoğan A., "Dini Hayatı Anlama ve Yorumlama", Dem (Değerler Eğitimi Merkezi) Yayınları, İSTANBUL, 2008

10.Akdogan A., "Sosyal Değişme ve Din", Rağbet Yayınları, İSTANBUL, 2004

11.Akdoğan A., "Geleneksel Toplumdan Modern Topluma Geçişte Dini Hayat", Rağbet Yayınları, İSTANBUL, 2002

Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ailesi olarak Sayın hocamızın şehrimize ve üniversitemize önemli katkılarda bulunacağına inancımız tamdır. Sayın hocamızın Ordu Üniversitesi Rektörlüğünü tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.

Eklenme Tarihi : 12-09-2019 10:52:34